ΛΑΡΙΣΑ: Προσκλητήριο των συνταξιουχικών σωματείων για τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκης

Οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της Λάρισας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στις 13.11.2018 στο Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης και κάλεσαν τους συνταξιούχους της Θεσσαλίας να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη, ώρα 11 π.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.  Για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, θα αναχωρήσουν πούλμαν στις 8 π.μ. τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη 2018, από την οδό Καλλιθέας μπροστά στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (δίπλα στο ποτάμι). Η μετακίνηση είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2410536160 και  2410536160.

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης θα πάρουν μέρος και συνταξιούχοι απ’ την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Στη συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα οι Ευάγγελος Βοζαλής (ΟΑΕΕ - ΤΑΕ), Ευάγγελος Κακαγιάννης (Πανελλήνια Ομοσπονδία ΟΑΕΕ), Δημήτρης Χατζημπάρμπας (πρόεδρος ΟΑΕΕ - ΤΣΑ),  Θεόδωρος Καραγώγος (πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου), Αστέριος Τσούτσας (πρόεδρος Συλλόγου ΟΑΕΕ) και Γιώργος Παπαδούλης (αντιπρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ) ανέφεραν τα εξής:

«Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων είναι η συνέχεια του μαραθώνιου αγώνα που ξεκινήσαμε ως συνέχεια και της αγωνιστικής µας δράσης από την αρχή αυτού του χρόνου. Μέσα από αυτή την αγωνιστική πορεία, δραστηριοποιήθηκαν χιλιάδες συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία και τη θανατηφόρα λογική, του "δεν γίνεται τίποτα".

Απαιτούμε ό,τι µας έχει περικοπεί.

Δώστε πίσω ό,τι µας αρπάξατε, τις συντάξεις µας, κύριες και επικουρικές, χηρείας, δώρα, το ΕΚΑΣ, τις κοινωνικές παροχές, τα φάρμακα. Δεν είναι δώρο καμιάς κυβέρνησης, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή, ντόπιο ή ξένο, τα έχουμε πληρωμένα και κερδισμένα µε τον αγώνα µας, τη δουλειά µας και τα διεκδικούμε.

Απορρίπτουμε την ψεύτικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, τον εφησυχασμό, περί δίκαιης ανάπτυξης.

Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Το ότι τα προβλήματα των συνταξιούχων είναι στην επικαιρότητα και η κυβέρνηση τα συζητάει, είναι αποτέλεσμα των αγώνων µας, διαφορετικά θα ήμασταν και εμείς στα αζήτητα.

Η κυβέρνηση γύρω από το επίμαχο ζήτημα της "προσωπικής διαφοράς" έχει στήσει ένα μηχανισμό προπαγάνδας αποπροσανατολισμού.

Το συνταξιουχικό κίνημα δεν αντιτίθεται στο νόμο Κατρούγκαλου, µόνο στο μέρος που αφορά την "προσωπική διαφορά", αλλά παλεύουμε και απαιτούμε την πλήρη κατάργηση του νόμου στο σύνολό του.

Σταθερά παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμιά εφαρμογή της μείωσης µε την "προσωπική διαφορά" στις κύριες και επικουρικές µας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 ευρώ που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών µας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
  • Άμεση απόδοση των δώρων.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ µε βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 ευρώ.
  • Δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ό,τι µας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους».
free joomla templatesjoomla templates
 Copyright ©  2019  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ