Απαίτησαν όλες τις συντάξεις!

 

Χωρίς να καθήσουν στο τραπέζι των υπουργών Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και Τάσου Πετρόπουλου, όρθιοι οι συνταξιούχοι απαίτησαν με οργή να τους επιστραφούν όλες οι συντάξεις που πετσοκόπηκαν από –επίσης- όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Τα προεδρεία των σωματείων συνταξιούχων Αττικής που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 6.9.2016 στις 11:30 πμ. Κάτω απ’ την έντονη απαίτησή τους η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δέχτηκε οκταμελή αντιπροσωπεία τους. «Δεν θελήσαμε εμείς να καθήσουμε στο τραπέζι» είπε μετά τη συνάντηση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. «Απαιτούμε, πρόσθεσε, να μας δόσετε πίσω όλες τις συντάξεις μας. Όλα εκείνα που μας κρατήσατε. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Τα έχουμε όλα πληρωμένα με το αίμα μας και ζητάμε να μας δόσετε με τις συντάξεις μας. Δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας καμμιά περικοπή, είτε είναι κύριες είτε είναι επικουρικές οι συντάξεις. Είναι στο σύνολό τους σύνταξη πληρωμένη και δεν τη διαχωρίζουμε. Ούτε διαλέγουμε δημίους. Αν, δηλαδή, τα ‘κοψε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ κι όλοι εκείνοι που πίνουν νερό στο όνομα των μεγάλων αφεντικών».

-Και τι απάντησαν; ρώτησε ένας δημοσιογράφος.

 

Δήμος Κουμπούρης: «Η απάντηση ήταν: Εφάρμοσαν το νόμο»!

Και τότε, με μια φωνή, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν το σύνθημα: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»!

«Δεν θα πεθάνουμε με το νόμο, συνέχισε ο Δήμος Κουμπούρης. Θέλουμε να ζήσουμε. Κάτω λοιπόν οι νόμοι. Εμείς θέλουμε νόμους που στηρίζονται στους αγώνες του λαού και θα προασπίζονται τα δικαιώματά μας. Δίνουμε αγώνα, όχι μόνο για μάς αλλά και για τα παιδιά μας».

Στη συνέχεια μίλησαν ο Τάσος Γεωργιάδης πρόεδρος του Συλλόγου των Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ. «Ο υπουργός, είπε ο Π. Τάτσης, εστίασε την κουβέντα, στο ότι δεν πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ. Διαλέγουν πραγματικά αυτή τη στιγμή το στόχο τους. Τι δουλιά έχουν οι σημερινοί ασφαλισμένοι με τις δικές μας συντάξεις; Αυτές τις έχουμε πληρωμένες εμείς. Δεν χρωστάμε τίποτε και αυτές τις συντάξεις ζητάμε. Το γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα παιδιά μας, το ξέρουν αυτοί καλύτερα από μάς. Τα πολυκαταστήματα που στήθηκαν ποιούς έφαγαν;. Τις μικρές και αυτοαπασχολούμενες επιχειρήσεις δεν έφαγαν και άφησαν τα μονοπώλια να παίξουν σε όλους τους τομείς, από το αγροτικό εισόδημα μέχρι το μικρομεσαίο;»

Ο Δήμος Κουμπούρης κατάγγειλε κυβερνητικούς συνδικαλιστές που καλούν τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν μέσω των δικαστηρίων τις συντάξεις τους. «Αυτοί δουλεύουν στη γραμμή της κυβέρνησης. Απομονώστε τους» τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης και κάλεσε στη συγκέντρωσης Παρασκευής 9 Σεπτέμβρη2016 και ώρα 7 μμ, στην Ομόνοια. Η προσυγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης πρώην Κοτζιά.

 Όση ώρα η αντιπροσωπεία ήταν στα γραφεία των υπουργών οι συγκεντρωμένοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Δώστε πίσω τα κλεμμένα. Με αίμα του λαού είναι πληρωμένα» και «Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε, ντροπή σε σάς που κυβερνάτε».

Προσκλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΣΣΟ)  ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ της Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή τους καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα για τη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη 2016, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μμ.

Οι ΣΣΟ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016, στις 10 π.μ., εξορμήσεις μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους και την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2016, στις 9 π.μ., στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» για τα προβλήματα Υγείας που αντιμετωπίζει το σύνολο των συνταξιούχων. «Οι εξορμήσεις αυτές, μαζί με αυτές που πραγματοποιούμε αυτό το διάστημα στα ΚΑΠΗ της πόλης μας, είναι ενταγμένες στην ενημέρωση - κάλεσμα όλων των συνταξιούχων με τη συμμετοχή τους να απαντήσουν ενωμένοι στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης στο μεγάλο συλλαλητήριο  στην πλατεία Αριστοτέλους» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ΣΣΟ.

 

free joomla templatesjoomla templates
 Copyright ©  2019  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ